maláta tér

Hazai kézműves sörházak és nemzetközi sörök felvonulási tere lesz a Tiszai hajósok tere a fesztivál idejére.

Maláta tér - 2018. június 19-23. (Kedd-Szombat)

Tiszai hajósok tere
 
A kézműves sör alighanem a legokosabb és legvagányabb divat, ami az elmúlt években a hazai vendéglátás terén történt. A Tiszai Hajósok terén idén is jobbnál-jobb főzdék és sörözők reprezentálják a craft beer mozgalmat.

Főzdebusz (Budapest)
Visszatérő vendégünk a veterán VW Transporter, amelyből a kézműves sörfőzés lenyűgöző hozzáértéssel és elsöprő temperamentummal felvértezett amazonja, Zsófi kínálja az alkalomra összeválogatott, gyakorta szezonális magyar söröket csapról és palackból. Zsófinak kifogástalan az ízlése, és mindig akad nála pár különlegesség (pl. Kecskeméti Sörmesterek főzetei) – érdemes hát rákérdezni!

Facebook:https://www.facebook.com/fozdebusz/?fref=ts

Szent András Sörfőzde (Békésszentandrás)
Az 1993-ban alapított békésszentandrási főzde Magyarország legrégebbi, egyszersmind az egyik legnívósabb craft beer vállalkozása. Széles választékukban éppúgy található kiváló lager, nagyszerű gyümölcsös sör, avagy tradicionális baksör. Tippünk: kóstold meg a Napkincs névre hallgató, nemrégiben bemutatott búzasörüket!

Facebook:https://www.facebook.com/SzentAndrasSorfozde/?fref=tsHrabal Söröző (Budapest)
A fesztivál egyik legnépszerűbb csapszéke ezúttal is remek cseh sörökkel csábítja a maláta híveit. A prágai ízek kedvelői éppúgy találnak itt pilseni típusú könnyű söröket, fűszeres aromájú félbarnákat és markáns portereket. Rendszerint tucatnál is több sört vernek csapra a fesztivál ideje alatt – érdemes hát vissza-visszatérni hozzájuk!

Facebook:https://www.facebook.com/Hrabal-Sörőző91-202083649806511/?fref=ts


Häfen-Zsombói Sörfözde (Csongrád)
A csongrádi, leginkább regionálisan ismert mikrofőzde hagyományos házi sörökkel készül a Tiszavirágra. Barátságos árfekvésű főzeteik vonzó alternatívát képviselnek a technológiai tömegsörökkel szemben, az ír vörösük és a meggyes sörük pedig kifejezetten csajos cucc!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/902520496426829/?fref=tsCsíki Sör (Csíkszentsimon)
Az egyetlen, igazi, eredeti és hamisítatlan Csíki Sör a legnépszerűbb székely sörfőzde. A multikkal folytatott, a főzde számára diadalmas végkimenetelű jogi csatározásokat követően Szolnokon is bemutatják remek tételeiket, amelyek első- és másodfokon egyaránt meggyőzik a szomjas fesztiválozókat.

Facebook: https://www.facebook.com/igazicsikisor/?fref=ts


Ugar Brewery (Törökszentmiklós)
A közhely valóban igaz. Vidékről tényleg nehezebb. Hangosabban kell kiabálni, még korábban kell kelni, találékonyabbnak kell lenni, és legfőképp szédületesen jó söröket kell csinálni.
A jó hír, hogy a négy dologból hárommal sosem volt problémánk, a korán kelést pedig megoldjuk.
 
Facebook:https://www.facebook.com/ugarbrewery/
 
 
Mad scientist (Budapest, 2/3 szül: Szolnok :) )
Négy kisüzemi hazai sörfőzde összefogásának eredménye a Főzdepark, amely 2016 nyarán nyitott meg az egykori Királyi sörfőzde ipari parkjában. A Mad Scientist egyike a négy kisüzemi kraft sörfőzdének, másodikként kezdték el a munkát a Főzdeparkban, és hozzájárultak a kraft sör fogalmának meghatározásához.
 
Facebook:http://https://www.facebook.com/madscientistbeer/

 
KIEMELT TÁMOGATÓINK
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Emberi Er?források Minisztériuma Alfa Nova
Nemzeti Kultúrális Alap Stadler Energott

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK
McHale Le Bélier New York Café & Bistro NHSZ Szolnok
Szolnoki Sportcentrum Amadeus Rádió Aktív Rádió Hangfoglaló K-Project Ingatlanfejlesztő Kft.

Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnikai Kft. HCA Holland colours szoljon.hu