kézműves vásár

5 NAP! Az elmúlt években a kézműves vásár kedvelt helyszíne a Borházak utcája és a Maláta téret összekötő szakasza a Sóház utca. Idén sem lesz ez másképp. Június 20-24!

Szabad a vásár! Kézműves portékákat értékesítők, őstermelők, „kincs” árusok, akik a Maláta tér és a Borházak utcáját összekötő szakaszon 5 napig árulják termékeiket. A vásáron komédiások, utcaszínházasok, zenészek és utcabűvészek is feltűnhetnek!

 
🌳kedden - szerdán - csütörtökön 16 órától,
🌿pénteken és szombatom már 13 órától vár a PARK, vár a TISZAVIRÁG FESZTIVÁL! 🌞
 
A Tiszavirág Fesztivál minden napján, keddtől szombatig tart a Maláta tértől a Borutcáig a kézműves termékek kirakodóvására - idén is a nagyszerű Ördögszekérrel együttműködve.
Hazai portékák, hazai árusok várnak az országos kitekintést nyújtó színes forgatagban, ahol kézműves remekek, különleges vásárfiák, mesterségbemutatók nyújtanak különleges élményeket.
A vásár mellett kora délutántól kürtőskalács és frissen sült rétes illata lengi be a parkot, de a csárda is süti már a mangalicakolbászt és hűti a limonádét!
Érdemes már a zenei színpadi programok előtt kilátogatni a rendezvényre és a vásárba!
Míg kézműves foglalkozások, népi fajátékok és társasjátékok kötik le a kisebbeket és játékos kedvű nagyobbakat, addig mások a szemléletformáló programok interaktív eszközeivel ismerkedhetnek vagy a környezetvédő szervezetek munkájába kaphatnak betekintést.
5 órától vásári bábjátékok szórakoztatnak.
6 órától a Park színpadnál izgalmas helyi témákban kerekasztal beszélgetések zajlanak, míg az aktív pihenés hívei rövid (60-90perc) túrára indulhatnak a természetbe, hogy megkeressék a pl. szolnoki mocsári ciprusokat, vagy megismerkedjenek a környék madárvilágával, de reményeink szerint a kérészrajzást is megcsodálhatják. (részletek a honlapon)
De ne feledjük a jókedvű kézművesség, a kreatív művészet megcsodálását, pártolását.
Válasszunk lehetőség szerint az egyedi remekekből emlékül, hogy vásárlásunkkal hozzájáruljunk picit a fennmaradásukhoz azáltal, hogy egy kis vidámságot viszünk haza.
Találkozzunk a 16. Tiszavirág Fesztiválon a Kézműves Vásárban! is
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 
KIEMELT TÁMOGATÓINK
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Emberi Erőforrások Minisztériuma Szolnoki Városfejlesztő Zrt Kulturális és Innovációs Minisztérium
TOVÁBBI TÁMOGATÓINK
McHALE K-Projekt HCA Alföldfa Hangfoglaló program I love szolnok Aktív Rádió Tali Fish Szolnoki Sportcentrum Petőfi Kulturális Ügynökség Stadler